Column web
Computers / Internet / Searching

Een smartphone met waterschade redden? Wij vertellen je hoe!

Wordt je smartphone nat, dan is een nieuwe kopen misschien wel de snelste en makkelijkste weg, maar meestal niet de goedkoopste. En vaak hoef je niet eens een nieuwe telefoon te kopen, maar is hij nog gewoon te redden. In dit artikel vertellen we je hoe je dat moet doen.

Stap 1: je smartphone zo snel mogelijk uit het water halen

Haal je smartphone zo snel mogelijk uit het water. Schakel hem daarna meteen uit. Doe je dat niet, dan kan dat tot een nog grotere schade of kortsluiting leiden.

Is je smartphone nog verbonden aan een adapter terwijl hij in het water ligt, probeer hem dan vooral niet zelf uit het water te halen, maar laat dit over aan een professional. Was je smartphone niet meer verbonden aan een adapter toen hij in het water viel? Dan kun je hem wel zelf uit het water halen en doorgaan naar stap 2.

Stap 2: je smartphone op keukenpapier of een zachte doek leggen

Heb je je smartphone uit het water gehaald, leg hem dan op een paar stukjes keukenpapier of een zachte doek. Verwijder daarna de batterij.

Wil je weten of je smartphone echt waterschade heeft opgelopen? Controleer dan de hoek bij de batterij. Als het goed is, zou daar een wit vierkant of witte cirkel met lijnen te zien moeten zijn. Hebben deze lijnen een roze of rode kleur, dan houdt dat in dat je smartphone waterschade heeft.

Stap 3: de simkaart uit je smartphone verwijderen

Verwijder de simkaart uit je smartphone. Dep de simkaart droog en leg hem opzij, zodat hij verder kan drogen en weer gebruikt kan worden als je je smartphone weer verbindt met je mobiele netwerk.

Stap 4: de randapparatuur aan je smartphone verwijderen

Verwijder alle randapparatuur aan je smartphone. Onder randapparatuur vallen hoesjes, geheugenkaarten en oortjes. Verwijder ook alle stekkers en laat ze aan de lucht drogen.

Stap 5: je smartphone met een zachte doek drogen

Droog je smartphone met een zachte doek. Veeg zo veel mogelijk water weg, zonder je smartphone te laten vallen. Zorg er ook voor dat je smartphone niet te veel schudt. Zo voorkom je dat het water door je smartphone loopt.

Stap 6: je smartphone in een vochtonttrekkende substantie leggen

Leg je smartphone in een bak met een vochtonttrekkende substantie. Een substantie die vocht onttrekt is bijvoorbeeld ongekookte, droge rijst. De rijst zal het overtollige vocht absorberen.

Stap 7: je smartphone op een absorberende handdoek leggen

Heb je je smartphone uit de rijst gehaald? Leg je smartphone dan plat op een absorberende handdoek. Controleer de handdoek gedurende 4 à 6 uur elk uur.

Stap 8: je smartphone testen

Heb je 24 uur of langer gewacht? Test dan of je smartphone het weer doet. Controleer elk deel van je smartphone. Controleer ook alle poorten. Veeg het eventuele stof en vuil weg en stop de batterij weer in je smartphone. Probeer je smartphone aan te zetten en luister of je gekke geluiden hoort. Bekijk ook of je smartphone correct lijkt te werken.

Is je smartphone helemaal droog, maar doet hij het niet? Probeer hem dan aan te sluiten op de oplader zonder batterij. Blijkt hij daarna gewoon te werken? Dan is er waarschijnlijk een nieuwe batterij nodig.

Lukt het je niet je smartphone op de oplader aan te sluiten? Breng hem dan naar een reparateur. In veel gevallen kan deze hem nog heel goed repareren.

Bron: https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/

 

https://www.pcrefresh.com/contact/computer-reparatie-amsterdam/