Column web
Computers / Internet / Searching

Gevoel van onveiligheid

Veel mensen hebben het gevoel dat het tegenwoordig onveiliger is geworden dan vroeger. Mijn opa en oma zeggen wel regelmatig dat ze vroeger de deur niet eens op slot deden, en dat dat allemaal goed ging! Dat niemand het in z’n hoofd haalde om daar gebruik van te maken. Nu wil ik niet beweren dat er vroeger nooit ingebroken werd, want dit kwam uiteraard ook heus voor. Inbraken zijn niet van de laatste tijd, dit is altijd een al ding geweest, maar er heerst in de samenleving wel een gevoel van groeiende onveiligheid.

Dit zie je onder andere aan alle bewakingscamera’s die geïnstalleerd worden. Daaruit blijkt toch maar weer dan mensen het gevoel hebben dat ze deze nodig hebben en dat het niet veilig genoeg is zonder deze camera’s. Een bewakingscamera zorgt inderdaad voor meer veiligheid, want een dief kiest liever een huis uit waar hij niet het gevaar loopt om opgenomen te worden. Dit vergroot namelijk het risico van de inbraak, omdat je met deze beelden naar de politie kunt gaan, waardoor de inbreker hopelijk opgepakt kan worden.

Maar videobewaking kun je ook voor een ander doel gebruiken. Zo kun je een camera bij de voordeur hangen, die gericht is op de kant van de straat. Zo kun je op een schermpje kijken wie er voor je deur staat. Als je bijvoorbeeld alleen thuis bent, en niet de deur durft te openen, kun je op deze manier kijken wie het is. Als het dan bijvoorbeeld de pakketjesbezorger is met je nieuwe kleding, dan kun je een gat in de lucht springen en zo snel mogelijk open doen. Dit zorgt voor een veiliger gevoel, omdat je weet voor wie je de deur open doet.

Een andere simpele truc om inbrekers af te schrikken is een lamp bij de voordeur die automatisch aan springt als er mensen langslopen, want dieven opereren het liefst in duisternis.

https://www.onlinecamerashop.nl/