Column web
Computers / Internet / Searching

Het verschil tussen botox en fillers

Rimpels worden over het algemeen gezien als een teken van ouder worden. En voor veel mensen is dat negatief. Kraaienpootjes, rimpels rond de mond en fronsrimpels zijn enkele rimpelvormen die we vaak zien. Een verouderde huid met een verminderde elasticiteit is dan vaak de oorzaak. Als oplossingen worden botox en fillers vaak genoemd, maar wat is nou het verschil tussen deze twee? Bij veel mensen is dit nog niet helemaal duidelijk.

We onderscheiden twee verschillende soorten rimpels bij de ouder wordende huid. Namelijk expressierimpels en zwaartekrachtrimpels. Expressierimpels komen tot stand door het gebruik van de gezichtsspieren. Als de huid op den duur minder elastisch wordt zorgt het ervoor de het permanente lijnen te zien zijn, rimpels dus. Een voorbeeld van expressierimpels zijn fronsrimpels. Kraaienpootjes, hangende wangen en diepe rimpels rondom om de mond komen doordat de zwaartekracht meer grip krijgt op de huid door het verlies van zwaartekracht en volume.

Het is verschil tussen botox en fillers is qua werking heel verschillend. Het zijn weliswaar allebei vloeistof die wordt ingespoten, maar fillers zorgen voor opvulling, terwijl botox ervoor zorgt dat de rimpels verdwijnen door de verslappende spieren onder handen te nemen. Botox is een natuurlijk eiwit, fillers is een rimpelbehandeling met hyaluronzuur. Dit is een vloeistof die van nature in het lichaam aanwezig is. Geen chemische rotzooi dus.

Beide producten zijn dus natuurlijk en als je een goede kliniek hebt, zoals Faceland, dan is het geen gevaarlijke behandeling. Zowel botox als fillers worden door het lichaam na een paar maanden afgebroken, de behandeling moet dan ook herhaald worden als men het resultaat wilt blijven zien. Bij elke medische, cosmetische of chirurgische ingreep is het aan te raden om je vooraf goed in te lezen en daarna een afspraak te maken met je behandelend arts. Die zal je precies kunnen uit leggen hoe het gaat en of het ook echt nodig is.

http://www.faceland.nl/