Column web
Image default
Computers / Internet / Searching

Hoe onderhoud je lederen schoenen?

Het onderhouden van lederen schoenen gaat verder dan het bovenste laagje stof eraf halen, nadat je de schoenen al een hele lange tijd niet meer gedragen zijn. Omdat leer een natuurlijk product is, moet het zijn flexibiliteit behouden om er mooi uit te zien en soepel aan te voelen aan de voet. Uiteraard wil je niet dat je jouw lederen laarzen ineens niet meer kan dragen, omdat er allemaal kleine schuurtjes ontstaan zijn op de neus. Daarom gaan wij de vraag beantwoorden: hoe onderhoud je lederen schoenen?

Zoals net al gezegd werd, is leer een natuurlijke stof die stevig van aard is. Om die reden heeft het een voedingsbodem nodig, waardoor het flexibel kan blijven. Deze voeding voor leer is een olie of wax, die je kan gebruiken om de schoen mee in te smeren. Niet alleen werkt deze truc enorm goed voor leren schoenen, maar ook een lederen broek, lerenjas of ander kledingstuk dat gemaakt is van leer zal er weer zo goed als nieuw uit zien. Je zal zelfs zien dat het leer weer zal glimmen, zoals het ook deed toen je de schoenen verven zou. Ben je van plan de lederen schoenen binnenkort te gaan verven? Bekijk dan eens de webwinkel van de Leerverfshop, één van de bekendste angelus leerverf verkooppunten!

Zie jij dat de kleur van het leer alweer aan het verslijten is? Poets dan de schoenen een keertje op met een crème, zodat de schoenen niet langer meer dof zullen zijn. De glans herrijst en de schoenen zullen weer stralen aan je voeten. Herhaal het poetsen van de schoenen eens in de zoveel tijd om de kleur te behouden. Ook hierbij is het namelijk belangrijk om te onthouden dat leer een natuurlijke stof is, die een voedingsbodem nodig heeft om mooi te blijven.

https://www.leerverfshop.nl/