Column web
Computers / Internet / Searching

Hoe wordt muziek gemaakt?

De meeste mensen luisteren bijvoorbeeld als ze aan het reizen zijn, aan het werken zijn en/of aan relaxen zijn naar muziek. Muziek luisteren is dan ook vaak een dagelijkse bezigheid geworden. Je hoort het bijvoorbeeld op een streaming platform of op de radio in de keuken. Kortom ontkom je er tegenwoordig niet meer aan. Maar hoe worden zulke vrolijke nummers gemaakt en uitgebracht? In dit artikel lees je hoe jezelf een muziek kan gaan produceren en mogelijk geld mee kan gaan verdienen.

 

Allereerst is het verstandig om een paar of één instrumenten leren te bespelen. Zo zit er in elke muziekje wel een instrument in verwerkt. Vaak zijn dit de piano, drums, bas en viool. Echter worden deze muzieklessen vaak gevolgd als kind zijnde, maar dat is niet altijd het geval. Zo kun je nu nog steeds bijvoorbeeld leren drummen. Dit door bijvoorbeeld fysieke lessen te gaan volgen of als je wat minder tijd beschikbaar hebt hiervoor, kun je er ook voor kiezen om online muziekles te volgen. Kortom is het nooit te laat om een instrument te leren bespelen.

 

Naast een instrument onder de knie te hebben is het nodig om het te kunnen bijwerken in een muziekprogramma. Er zijn hiervoor veel programma’s beschikbaar, maar degene die de meeste mensen gebruiken, is Fruity Loops. Dit programma wordt ook gebruikt door professionals en met enige ervaring en kennis kan je er mega veel mee doen. Zo zijn er externe plugins die je kunt gaan downloaden en installeren om een bepaalde toon na te bootsen.

 

Tot slot is het niet nodig om een grote platenlabel te benaderen voor het nummer wat je wilt uitbrengen. Zo heb je al gratis platformen, waarop je je muziek kunt uitbrengen. Denk hierbij aan Soundcloud. Een platform speciaal bedoelt voor kleine producers die hun muziek willen delen met de rest van de wereld.

https://www.onlinedrumles.nl/