Column web
Computers / Internet / Searching

Kapsels voor jouw gezichtsvorm

Ben je ook uitgekeken op je kapsel en opzoek naar een nieuw kapsel, maar weet je niet goed wat het beste kapsel is die bij je gezichtsvorm past? Lees dan snel verder.

Zorg ervoor dat je inspiratie opdoet van de verschillende soorten kapsels die er bestaan. Je kunt bijvoorbeeld een inspiratiegids downloaden, via sociale media inspiratie opdoen of kappers in de buurt, bijvoorbeeld kappers in delft, bezoeken om hulp te vragen. De kappers van een herenkapper delft kunnen al vaak aangeven of een bepaald kapsel je zal staan of juist helemaal niet. Het is dus altijd handig om bevestiging te vragen bij de kapper, voordat ze beginnen aan je kapsel.

Met een ovaal gezicht kun je veel kanten op qua kapsels, omdat je goede verhoudingen en symmetrie hebt in je gezicht. Wel wordt het aangeraden om je voorhoofd zoveel mogelijk vrij te houden. Dit verzacht namelijk de ovale eigenschappen en laten het gezicht ronder ogen.

Vanwege een sterk zichtbare kaaklijn en gelijk verhoudingen bij een vierkant gezichtstype, wordt deze beschouwd als het meeste mannelijke gezichtstype. Bij een vierkant gezichtstype geldt ook dat je veel keus hebt, net als bij een ovaal gezicht. Let er wel op dat hoe korter je haar is, hoe meer je een soort militairen look krijgt. Korte zijkanten en lagen complimenteren een vierkant gezichtstype het meest.

Bij een rechthoekig en/ of langwerpig gezicht is er wat minder keus aan soorten kapsels. Je wil er natuurlijk voor zorgen dat je gezicht niet langer lijkt dan nodig. Het is daarom belangrijk dat je de zijkanten niet té kort laat maken. Wanneer je je haar bovenop je hoofd wat langer laat, zorgt het ervoor dat je de lengte van je gezicht benadrukt.

Wanneer je een driehoekig gezicht hebt, kan je het beste kiezen voor een langer kapsel met volle zijkanten. Ook bij een hartvormig gezicht is het verstandig om de kiezen voor een middel of lange lengte.

Bij een rond gezicht kun je het beste kiezen voor een kapsel met voldoende lengte aan de bovenkant, maar de zijkanten wel strak houden.

https://www.onekappers.nl