Verschillende soorten alarmsystemen

Een alarmsysteem kan een goede aanvulling zijn aan de beveiliging van je huis naast je sloten. Woonhuisbeveiliging wordt steeds populairder, omdat dieven steeds vindingrijker worden in de manieren om in te breken. Zo kunnen ze tegenwoordig op professionele wijze, zonder veel geluid te maken en sporen achter te laten inbreken in veel woningen.

Met alarmsystemen kun je vele kanten op. Zo kun je via elektronische alarmsystemen bijvoorbeeld sensoren aanbrengen en camera’s plaatsen. Onbevoegden hebben hierdoor niet langer de mogelijkheid om op bovengenoemde manier in te breken.

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen die een bijdrage kunnen leveren aan extra veiligheid voor je woning. Zo kun je de systemen onderverdelen in bekabelde of draadloze alarmen.

Bekabelde systemen zijn vaak goedkoper dan draadloze systemen. Het nadeel hiervan is dan weer dat de kabels geplaatst moeten worden, wat extra werk kan leveren. Je wil natuurlijk niet alle bedrading van je alarmsystemen zichtbaar hebben, dus zullen ze netjes afgewerkt moeten worden. Wanneer je ervoor kiest om de bedrading zichtbaar te laten, zul je wel goedkoper uit zijn. Vaak kan er langer geprofiteerd worden van bekabelde systemen in vergelijking met andere systemen.

Draadloze systemen zijn daarom dus ook gemakkelijker te installeren. Het systeem werkt dan wel op batterijen, dus het is aan te raden om deze regelmatig te vervangen. De meeste systemen geven zelf aan wanneer de batterij aan vervanging toe is. Het nadeel aan draadloze alarmsystemen is dat er storingen kunnen ontstaan door andere apparaten in huis die dezelfde frequentie hebben.

Een hybride alarmsysteem is het beste van beide werelden. Dit alarmsysteem is gedeeltelijk draadloos en gedeeltelijk bekabeld. De installatie van een hybride alarmsystemen is vooral door middel van kabels met elkaar verbonden. Aan dit type alarmsysteem kun je verschillende draadloze onderdelen verbinden. Hierdoor kun je je hybride alarmsysteem dus uitbreiden met allerlei extra’s. Het voordeel hiervan is dus dat het een betrouwbare keuze is en dat je makkelijk uitbreidingen eraan kan toevoegen. Het nadeel is dat er niet veel keuze is in verschillende modellen.

https://www.groenewegendelft.nl/