Column web
Computers / Internet / Searching

Milieuvriendelijke dakbedekking

Al duizenden jaren maken mensen gebruik van natuurlijke matrealen tijdens het bouwen van huizen.  Hierbij kan men denken aan het gebruiker van riet voor de daken. Tevens kunnen andere natuurlijke materialen gebruikt worden voor huizen zoals: hout, leem of stenen. En daken van takken, plaggen, stro en riet.

Rieten daken werden al snel de voorkeur van vele mensen, dit is omdat het licht was en goedkoper. Tevens wordt het goed geventileerd, geïsoleerd en het is ook nog eens duurzaam. Een van de oudste vind plaatsen van een rieten dakbedekking in Nederland is een Romeinse nederzetting bij Vlaardingen. Vroeger werd riet ook vaak gebruikt voor boerderijen. Zij konden hun daken dan op een efficiënte en goedkopen manier bedekken. Tegenwoordig wordt riet ook gebruik door mensen met een groter budget, dit is omdat het veel voordelen met zich mee brengt. Riet is een product dat uitstekend past bij milieuvriendelijk en duurzaam bouwen. Een opmerkelijke ontwikkeling van de laatste jaren is de toepassing van riet als buitenwandbekleding. In wezen werd de techniek natuurlijk al lang toegepast bij molens, maar voor de woningbouw is dit relatief nieuw.

Rietendaken moeten regelmatig onderhouden worden. Als u jaarlijks uw rieten dak onderhoudt is het mogelijk dat het ook levens lang mee gaat. Het is dus eigenlijk een must.  Als de rieten dak niet meer in orde is, is het mogelijk om die ook te renoveren. Het bijstoppen van riet is ook mogelijk, de rieten dak wordt dan eerst grondig schoongemaakt. Het verkleuren van de rieten dak is normaal en is ook niet te voorkomen. Maar goed onderhoudt zorgt ervoor dat de kleur langer mooi blijft.

Van den Bergh Rietdekkers is al meer dan 15 jaar een gevestigde naam binnen de Nederlandse rietdekkersbranche.  Een betrouwbare rietdekker is natuurlijk een must wanneer je iemand inhuurt. Zij zorgen ervoor dat hun klanten op een professional en correctie wijzen worden geholpen, met de gewenste resultaat. Meer informatie is te vinden op hun website www.rietwerk.nl 

http://www.rietwerk.nl/