Column web
Computers / Internet / Searching

Reisinformatie over Thailand

Bij reisorganisaties zoals Shoestring die gespecialiseerd zijn in verre reizen zie je dat Thailand een van de meest populaire verre reisbestemmingen is. Het biedt dan ook een grote variëteit aan mogelijkheden: shoppen in de levendige hoofdstad Bangkok, comfortabele accomodaties, tropische stranden, prachtige boddhistische tempels, jungletrekkings in een van de nationale parken, slapen bij bergstammen en de heerlijke Thaise keuken. Tel daar nog eens de vriendelijkheid van de Thaise bevolking bij en je weet waarom Thailand ‘het land van de glimlach’ wordt genoemd.

Geografisch is Thailand opgedeeld in zes gebieden. Het noorden is bergachtig en voor het grootste deel begroeid met oude regenwouden. Het centrale gebied is vlak en wordt doorkruist door rivieren waaronder de Choa Phraya, de belangrijkste rivier van Thailand. In het centrale gebied doet men het meest aan rijstbouw en bevinden zich de hoofdstad Bangkok en het industriële hart van Thailand. Ook vind je hier prachtige strandbestemmingen. In het westen vind je terug veel bergen bedekt met oerwoud. Het oosten wordt gekenmerkt door het golvende gebergte en de kuststreek met schiereilanden en eilandjes. Het zuiden is zelf een schiereiland met een grote uitgerekte bergketen. Aan de oostkant van dit schiereiland ligt de Golf van Thailand en aan de westkant de Andaman Zee.

De belangrijkste godsdienst die in Thailand word nageleerd, is het Theravada-hoeddhisme. Tot op vandaag is het boeddhisme een heel belangrijk onderdeel van het leven in Thailand. Deze boeddhisten volgen de leer van Boeddha, die draait om het beëindigen van het lijden van de mens door het overwinnen van verlangen.

Om Thailand zelf te ontdekken kan je je laten inspireren door Djoser ervaringen of een reisbureau bezoeken om hulp te krijgen met het plannen. Het best kan je ervoor kiezen om een rondreis te maken, zo hoef je niets te missen van de parels en bijzondere plekken die Thailand te bieden heeft.

https://www.dalreizen.nl