Wat doen virussen met uw computer?

 

Virussen zijn er in allerlei vormen en maten. Toch weet lang niet iedereen wat een virus kan aanrichten op uw computer. Een virus is een stuk programmeerwerk wat het functioneren van uw computer beïnvloed.

Een PC of laptop werkt met programma’s, deze worden gebruikt om de fysieke en digitale onderdelen aan te sturen met behulp van een besturingssysteem. Op het moment dat een virus hiermee in aanraking komt, infecteert het de bestanden waarmee het besturingssysteem communiceert. Het gevolg is dat bepaalde functies het niet meer doen of dat het apparaat enorm sloom wordt.

Vermoedt u dat u dergelijke malware heeft op uw PC? Laat deze controleren door een expert in Noordwijk.

Hoe herkent u een virus?

Alles waar data is opgeslagen kan virussen bevatten. Dit kunnen harde schijven zijn, SSD’s, maar ook USB’s, een digitale cloud, een e-mail of een bijlage.

Cybercriminelen bedenken keer op keer nieuwe methoden om onwetende mensen te slim af te zijn. Er zijn gelukkig al enkele maatregelen getroffen door grote bedrijven om dit tegen te gaan. Denk aan spamherkenning bij e-mails of functies in Google waarmee u ziet welke websites betrouwbaar zijn.

Malware onschadelijk maken

Het onklaar maken van malware kan een ingewikkelde taak zijn. Gelukkig kunt u voor het verwijderen van virussen van uw computer in Noordwijk een professioneel bedrijf inschakelen zoals SAM IT Services.

Wij werken aan de hand van een no cure no pay principe. Daarnaast hebben onze medewerkers een achtergrond in de IT wereld zodat ze u vaak direct kunnen vertellen of het repareren van uw laptop of PC mogelijk is. Op deze manier hoeft u niet onnodig lang te wachten voor een uitslag.

Zelf zijn er een aantal programma’s te vinden waarmee u malware kunt opsporen en vernietigen. AVG is hiervan een voorbeeld. U kunt het schoonmaken van uw laptop of PC ook uitbesteden aan een erkende partij in Noordwijk.

Preventief te werk gaan

Door preventief te werk te gaan kunt u een hoop narigheid ontlopen. Wees voorzichtig met het openen van bijlagen in e-mails die u niet herkent. Download daarnaast niet lukraak van willekeurige websites, controleer eerst of deze betrouwbaar zijn.

Wilt u deskundig advies over het weghalen van malafide software en virussen van uw computer? Neem contact op met SAM IT Services voor Noordwijk.

 

This article was written by