Column web
Computers / Internet / Searching

Een beter zelfbeeld

Wanneer je niet tevreden of gelukkig bent met je lichaam, zal je merken dat je ook niet lekker in je vel zit. Dit negatieve zelfbeeld heeft een impact op alle delen van je leven. Van relaties met romantische partners tot je familie en vrienden. Je hebt weinig zelfvertrouwen en accepteert jezelf niet zoals je bent. Maar de manier waarop jij naar je eigen lichaam kijkt zou van invloed kunnen zijn op de manier waarop je denkt dat anderen jou zien. Wanneer jij onzeker bent over jezelf, zal je ook meer gefocust zijn op reactie van andere mensen en daar dan vaak iets negatiefs in zien of horen. Dit haalt je zelfvertrouwen en je zelfbeeld nog eens verder naar beneden dan het al was.

 

Focus op jouw sterke punten

Wat vind je mooi of leuk aan jezelf? Iedereen is uniek en jij dus ook, maar wat maakt jou uniek? Wanneer je de focus legt op wat je wel mooi en fijn vindt aan jezelf zullen de mindere kanten naar de achtergrond verdwijnen.

 

Verander wat je wilt

Vind je jezelf er altijd saai uit zien? Trek dan een keer iets kleurigs en fleurigs aan of knip je haar kort en verf het een keer. Zo kun je kleine dingen veranderen en merken wat het met je doet. De kleur rood geeft veel kracht, maar blauw straalt juist rust uit. Maar misschien is er iets waar je al je hele leven mee zit, zoals overtollige kilo’s of een kin waar je niet blij mee bent. Zorg dan dat je gaat afvallen of boek een afspraak bij implantoloog voor een chirurgische kaakcorrectie.

 

Accepteer wat je niet kunt veranderen

Misschien baal je dat je vaak verlegen bent of juist dat je zo’n flapuit bent, maar eigenlijk maakt jou dat juist bijzonder. Iedere persoonlijkheid heeft voor en nadelen en dat maakt het leven juist leuk en divers.

http://orfeokliniek.nl/