Ongedierte in de horeca

Ben je eigenaar van een hotel of restaurant, dan is je ergste nachtmerrie dat je last van ongedierte krijgt. Je ziet het al voor je: slechte recensies, wegblijvende mensen en je kunt je tent wel sluiten. Ongedierte in de horeca komt helaas veel voor.

Overlast van ongedierte in de horeca

Ongedierte is een bron van bacteriën. Je wilt dus absoluut niet dat ongedierte het voedsel in jouw restaurant komt besmetten. Een klant met voedselvergiftiging betekent het einde van je goede naam. Daarnaast brengt ongedierte overlast en schade toe. Denk aan bijtende bedwantsen en knagende muizen.

Veel voorkomende soorten ongedierte in de horeca

Er zijn bepaalde soorten ongedierte die ongediertebestrijders altijd terugzien in een hotel of restaurant. Denk aan bedwantsenplagen in hotels en een kakkerlakkenplaag in de keuken van je restaurant. Maar ook vliegen zijn geen vreemde gasten in een horecagelegenheid. Daarnaast vind je altijd muizen en ratten zodra ergens een schuilplaats, voedsel en warmte te vinden is. Voor ongedierte in de horeca is het dus goed vertoeven.

Hoe voorkom je ongedierte in de horeca?

Je moet als hotel of restaurant heel alert zijn om ongedierte in horeca te voorkomen. Op de eerste plaats staat hygiëne. Ongedierte heeft niet veel nodig, een druppel vet is al voldoende om last te krijgen van ongedierte in horeca. Dicht daarnaast dat alle naden en kieren om ongedierte buiten de deur te houden. Zorg verder dat je vuilnis in dichte containers weg zet, zodat ongedierte hier niet bij kan.

Ongedierte in de horeca aanpakken

Om ongedierte in de horeca aan te pakken, dien je verder voedsel in afgesloten bakken te bewaren, te zorgen voor een lage temperatuur en een goede ventilatie. Heb je toch last van ongedierte in de horeca? Of wil je weten hoe je met ongedierte in de horeca moet omgaan, schakel dan een professionele ongediertebestrijder in voor tips en adviezen op maat.

This article was written by